Over mij

Ik ben Carl Onbelet en woon sinds 2006 in het mooie Tessenderlo. In het dagelijkse leven ben ik zelfstandig IT consultant, maar wanneer de werkdag voorbij is en de laptop dicht gaat, dan spendeer ik al mijn vrije tijd aan de honden. Sedert vele jaren ben ik gepassioneerd door de Duitse Herder en de hondensport in het algemeen. Van kindsbeen af ben ik met honden opgegroeid. Mijn ouders en tante waren allemaal zeer actief in de hondensport en sinds mijn 5de (januari 1986) ben ik lid van de rasvereniging voor Duitse Herders “VVDH” (http://www.vvdh.be).

Aanvankelijk was ik heel actief op tentoonstellingen, maar langzamerhand kreeg ik meer en meer interesse om pakwerker te worden en om zelf honden af te richten in het IPO-programma. Mijn vader is ook jarenlang pakwerker geweest in verschillende verenigingen en van hem ik de microbe pas echt goed te pakken gekregen.

Ondertussen ben ik al 10 jaar club- en wedstrijdpakwerker. In deze periode mocht ik verschillende keren figureren op belangrijke evenementen in de hondensport. Ik denk bijvoorbeeld aan het “VVDH-kampioenschap”, het “BK voor Duitse Herders”, het “BK voor Belgische Herders”, de “Grote prijs van België alle rassen”, de “WUSV-Universalsieger”, ….
De kennel

De droom om een eigen kennelnaam te hebben heeft al die jaren in mijn achterhoofd gespeeld en in 1999 was het eindelijk zo ver. De kennelnaam “vom Ratsenheim” was een feit.

Mensen vragen mij soms waar dat de naam “Ratsenheim” vandaan komt. De naam “Ratsenheim” heeft een speciale betekenis voor mij. Het is een ode aan de 2 honden waar het vroeger allemaal echt mee begonnen is.

  • Ratta van de Prinsenakkers was de teef waar ik mijn eerste nestje mee gefokt heb.
  • Tsenna von Santamar was de allereerste hond die echt op mijn naam stond.

Elke nestje is weer een hele belevenis. Ondanks het feit dat het dikwijls heel veel werk vergt, is en blijft het voor mij één van de mooiste dingen die er bestaan in de hondensport. Zeker nu ik al aan het fokken ben met de 2de en 3de generatie van mijn eerste ouderdieren.

Ik wens jullie heel veel surfplezier op mijn website.

Carl